fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Σεραφείμ Μηχιώτης

Σεραφείμ Μηχιώτης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Mihiotis MakisΜε την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει μπει στη ζωή μας και τον τρόμο των εκ του σύνεγγυς επαφών στο απώγειο, μία συνήθεια ζωής, αυτή της προσφοράς αίματος, που είναι πολύτιμο σε πολλούς συνανθρώπους μας γιά ποικίλους λόγους επιβίωσης μπήκε σε δοκιμασία.

Mihiotis MakisΔιερωτάται κάποιος-και δικαίως- και εξανίσταται: Όταν ανοίγουν το στόμα τους κάποιοι, από το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενσυναίσθηση της ρουκέτας που έχουν εκτοξεύσει και τους μεγέθους της ασύγνωστης Μ@Λ@ΚΙ@Σ που διαπράττουν, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται γιά διατελέσαντα μέλη των Κυβερνήσεων του άχαστου Πρωθυπουργού, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα; Έχουν στοιχειώδη επίγνωση των πράξεων τους;

Αντιγράφω από ανάρτηση στον ιστότοπο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αν και ταυτόσημα δημοσιεύματα υπάρχουν και πολλά άλλα, απλώς αυτό βρήκα πρόχειρο και πρώτο:

«Να μην διανοηθούν καν να κάνουν πράξη τις φήμες που προβάλλουν ΜΜΕ περί παρουσίας στρατού στους δρόμους, θα μας βρουν απέναντι, αντίθετα να πάρουν μέτρα προστασίας της ηγεσίας των ΕΔ θωρακίζοντας το ηθικό τους, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".

Απαντώντας στην φημολογία που αναπαράγουν ΜΜΕ για παρουσία στρατού στους δρόμους ως τελευταιο, έσχατο μέτρο περιορισμού, ο κ. Ρήγας είπε χαρακτηριστικά "μην διανοηθούν να το κάνουν, θα μας βρουν απέναντι, συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητο να δούμε τέτοιες εικόνες σε μία δημοκρατική Πολιτεία".

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει για ποιες «φήμες» μιλούσε και ποια ΜΜΕ. Παράλληλα προέβλεψε ότι θα καταρρεύσει το σύστημα Υγείας και συμβούλευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "να μην κρυφτεί πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών" εάν συμβεί αυτό γιατί "οι πολίτες δεν φέρουν ευθύνη, συγκεκριμένοι είναι οι υπεύθυνοι κι έχουν όνομα: κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, Άδωνις Γεωργιάδης".

Screenshot 109Νωρίτερα, ο ίδιος είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες κινήσεις και μέτρα για την προστασία των στελεχών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ώστε να προστατευτεί το ηθικό του προσωπικού των ΕΔ»
Είναι δυνατόν, λοιπόν, διατελέσας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής, έστω και επί ΣΥΡΙΖΑιοκρατίας, όπως ο Παν. Ρήγας, έσχατος ΑΝΥΕΘΑ των Κυβερνήσεων ΤΣΙΠΡΑ, να προβαίνει σε τέτοιο πολλαπλό ολίσθημα, διότι:
-ΠΡΩΤΟΝ, με την ακατανόητη δήλωσή του, διέπραξε την ανεπίτρεπτη πονηριά να δώσει...κύρος γενικής, συμπεφωνημένης και συγκροτημένης πολιτικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα, προδήλως προσωπικώς είπε, επιδιώκοντας, όμως, να....οχυρωθεί σε ένα «εμείς» που δεν υπάρχει προσώρας από το Κόμμα του...Πολλώ δε μάλλον που έσπευσε να δώσει διάσταση αντιδημοκρατικής εκτροπής...
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ, διότι, εάν και εφ’ όσον κριθεί ότι θα απαιτηθεί συνδρομή των ΕΔ σε κατεύθυνση ενίσχυσης στην εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης γιά τον έλεγχο της πανδημίας του Κορωνοϊού, αυτό θα γίνει μόνον με συγκροτημένο και αιτιολογημένο τρόπο, βάσει εισηγήσεων της Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ προς την Πολιτική της Ηγεσία. Προφανώς στον χρόνο που διετέλεσε ΑΝΥΕΘΑ με ΥΕΘΑ τους Παν. Καμμένο και Ναύαρχο Ευάγ. Αποστολάκη δεν αντελήφθη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΕΣΤΩ πώς λειτουργεί το σύστημα των ΕΔ, δηλαδή με κανονισμούς και διαδικασίες. Γνωρίζει κάτι τέτοιο και θέλει προκατοβολικώς να αποτρέψει, με εύκολα πυροτεχνήματα, πράγμα ανεπίτρεπτο γιά διατελέσαντα στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ;
-ΤΡΙΤΟΝ, εμφανίζεται να αγνοεί, ότι οι ΕΔ είχαν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν γιά τις ανάγκες περιφρούρησης της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με την επιχείρηση «ΙΦΙΤΟΣ» (είχαν διατεθεί περί τις 7.000 άνδρεα από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ) βάσει συμπεφωνημένων διαδικασιών και σε περίοδο καθ’ όλα ειρηνική, επί ημερών δημοκρατικής Πολιτείας και τότε, δίχως αυτή να απειληθεί κατ’ ουδένα τρόπο! Σήμερα, σε ημέρες πανδημίας, που απαιτούν καθολική συστράτευση όλων των δυνάμεων γιά την απόκρουση της επίθεσης ενός αόρατου εχθρού στην ανθρωπότητα, πώς νοείται να αποδεχθούμε εκ των προτέρων.....εξαιρέσεις, όταν οι απαιτήσεις γιά την απόκρουση της επίθεσης του Κορωνοϊού όλο και περισσότερο θα αυξάνονται, συνεπώς και στην πιό αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας...
-ΤΕΤΑΡΤΟΝ, εάν ήθελε να κρατήσει αποστάσεις από μία τέτοια κυβερνητική επιλογή, οψέποτε προκύψει, θα μπορούσε ο σύντροφος Ρήγας να κινηθεί σε επίπεδο νουνεχών διατυπώσεων, της μορφής "περιμένουμε να δούμε εάν υπάρξουν τέτοιες σκέψεις και εισηγήσεις, σε ποιό πλαίσιο θα τοποθετούνται, τί θα προβλέπουν και με ποιές διαδικασίες, σε μία εξέλιξη που θα θεωρούσαμε εξαιρετική και έσχατη, ώστε αναλόγως να τοποθετηθούμε". Δεν επέλεξε την καλώς εννοούμενη πεπατημένη της κοινής λογικής, η οποία θα απαιτείτο πολύ περισσότερο από έναν έμπειρο (;) πολιτικό, ο οποίος θα έπρεπε να προσέχει δύο και τρεις φορές όσα προτίθεται να πεί...
-ΠΕΜΠΤΟΝ, φαίνεται ότι ο σύντροφος Παν. Ρήγας είχε δώσει απατηλή ή πεπερασμένη εικόνα συνετού ανθρώπου, πολλώ δε μάλλον που αυτό θα προϋπέθετε η πρότερη επαγγελματική του δραστηριότητα ως εκπαιδευτικού (δάσκαλος ειδικής αγωγής). ΑΓΝΟΙΑ της πραγματικότητας είναι αυτό που πρέπει να τού καταλογισθεί, η οποία έχει να κάνει με πρωτόγνωρες συνθήκες ειρηνικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ό,τι απαιτείται προς τούτο. Συνεπώς και με επιστράτευση και του μηχανισμού των ΕΔ, όπου κριθεί ότι ενδείκνυται, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλης της δημοκρατικής Ευρώπης!
-ΕΚΤΟΝ, ο σύντροφος Παν. Ρήγας κατατάσσει εαυτόν στη χωρεία των ΕΞΑΛΛΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ (όπως οι ανεκδιήγτοι Κυρίτσης, Πολάκης, Δούρου, Καρανίκας κ.ο.κ.), οι οποίοι εμφανίζονται να πλειοδοτούν σε αντικυβερνητική ρητορεία, σε εποχή που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η μέγιστη δυνατή συναίνεση απέναντι στην πανδημία του Κορωνοϊού. Με τον ίδιο τον Τσίπρα σε θέσεις περισσότερης ευθύνης και δημιουργικής, σε κάποιο βαθμό, αντιπολιτευτικής στάσης, οι προηγούμενοι ΣΥΡΙΖΑίοι εμφανίζονται να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ευχή(...) ουσιαστικώς να γινόταν η Ελλάδα Ιταλία ή Ισπανία στη μάχη κατά του Κορωνοϊού, ώστε να αντλήσουν αντιπολιτευτικούς τόνους... Προφανώς θα κριθεί γιά αυτό συνολικώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πιό αυστηρό τρόπο από τους πολίτες, εκτός κι αν επικρατήσουν άλλοι τόνοι λογικής και ουσιαστικώς ανθρωπισμού, αντί μιάς απάνθρωπης πρακτικής εις βάρος των Ελλήνων πολιτών...
Πόσο χαμηλότερα είναι ο πάτος σε αυτό το βαρέλι ανευθυνότητας; Μπήκαμε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, δεν είμαστε παρά στην αρχή και όσον τον διανύουμε θα βρίσκουμε ότι τίποτε δεν θα είναι πλέον όπως πριν, ότι κανένα από όσα θεωρούμε «πάγια» και «δεδομένα» δεν θα συνεχίζει να ισχύει αυτομάτως, επειδή έτσι θέλουν να πιστεύουν ιδεολογίες, μονομανίες ή θεολογίες πάσης φύσεως.
Φυσικά αυτό ισχύει και γιά τον ΑΝΥΕΘΑ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφο Παν. Ρήγα!

Screenshot 1ΥΓ1: Στον πρώην ΑΝΥΕΘΑ προτείνεται να μελετήσει την ανάρτηση που ακολουθεί από τον μεμψίμοιρο ιστότοπο "Militaire":
Στρατιωτική επιχείρηση στη Γαλλία για να αντιμετωπιστεί ο COVID-19! Κωδική ονομασία “Ανθεκτικότητα”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε απόψε(χθες) την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης: καθώς εκτιμάται ότι πλησιάζει η κορύφωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, με την επιχείρηση Resilience θα κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση.
Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την επιδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο Mistral θα αναπτυχθεί αμέσως στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ενώ στις αρχές Απριλίου το ελικοπτεροφόρο Dixmude θα φτάσει στις Αντίλλες, στην περιοχή της Γουϊάνας, για να παράσχει στήριξη στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας.
«Η ενότητα και το θάρρος θα μας επιτρέψουν να νικήσουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά αντέχουμε», τόνισε ο Μακρόν, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «είμαστε σε πόλεμο».
Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στη Μιλούζ καθώς τα νοσοκομεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της έχουν φτάσει στα όριά τους.
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι αφού περάσει η κρίση θα εφαρμοστεί ένα «σχέδιο μαζικών επενδύσεων» για τα νοσοκομεία. Επίσης, θα συγκαλέσει την Παρασκευή μια σύσκεψη με τα συνδικάτα των εργαζομένων και των εργοδοτών «για να προστατεύσουμε καλύτερα την εργασία», όπως είπε.
ΥΓ2: Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ φέρεται σημειώσας πάντως «την ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες κινήσεις και μέτρα για την προστασία των στελεχών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ώστε να προστατευτεί το ηθικό του προσωπικού των ΕΔ». Τουλάχιστον τού έμεινε αυτό!

 

 

Μάκης ΜηχιώτηςΈνα από τα χρήσιμα που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, είναι ότι αποτελούν και ένα ημερολόγιο, που μπορείς να φυλλομετρήσεις προς τα πίσω, βλέποντας πώς είχες δει, με τα δικά σου μάτια, το παρελθόν σε σχέση με το σήμερα, συχνά με τους ίδιους ήρωες-μαθητευούμενους μάγους.

Και βεβαίως να κάνεις τις δικές σου συγκρίσεις και κρίσεις...Τις οποίες, στις συνθήκες του σημερινού παγκοσμιοποιημένου χωριού μας, «ανεβάζεις» και κοινοποιείς στο σύμπαντα κόσμο, όπου φθάνει το Διαδίκτυο, σε μία άμεση επικοινωνία....

Μάκης Μηχιώτης«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης, για τον οποίον είχα εκφράσει σοβαρή κριτική, σε αυτή τη φάση συμπεριφέρεται με αίσθηση ευθύνης και μάλιστα με προσωπική εμπλοκή. Αυτό θα πρέπει να τού αναγνωριστεί, ανεξαρτήτως των όποιων ορίων, για έναν άνθρωπο που δεν έχει μια πολιτική προϊστορία στη ζωή του»

Όχι, δεν πρόκειται γιά δήλωση ούτε του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ούτε οποιουδήποτε άλλου πρωτοκλασάτου από το ΣΥΡΙΖΑ, γιά τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επικεφαλής της συντεταγμένης πορείας στη χώρα μας γιά την αντιμετώπιση του νέου Κορωνοϊού.

"Εντυπωσιάζει", άλλη μία φορά, η έπαλξη μάχης της ....«ανεξάρτητης, συνεταιριστικής δημοσιογραφίας» (...), με τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να εννοούν το χειρισμό, αξιοποίηση και προβολή "λεπτών θεμάτων" που έχουν να κάνουν με αριστερές εμμονές, ιδεοληψίες και μονομανίες, τελικώς με "σεχταριστικές" νεοσταλινικές πρακτικές "διεθνιστικής" εμβέλειας που προτάσσουν τα δικαιώματα μεταναστών, προσφύγων και μειονοτήτων πάσης φύσεως, από την ίδια την τρέχουσα θέση της χώρας στην οποία ζούμε (οί όροι "πατρίδα" και «έθνος» περίπου απαγορεύονται) και τελικώς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, ως Ελλάς, από την προκλητική και επεκτατική πολιτική της αναθεωρητικής Τουρκίας...

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, προσώρας, κατά πόσον έγινε ανάρπαστο το φύλλο της «Εφ.Συν» αυτού του Σαββατοκύριακου, θα το ξέρουμε σε λίγες ημέρες.

-Τα τεφτέρια του Γ. Λακόπουλου γιά τον ΥΦΕΘΑ, Στρατηγό Αλκ. Στεφανή

Με ληγμένα πυρομαχικά η ΣΥΡΙΖΑίϊκη "Εφ.Συν" επέλεξε να συνεχίσει και σήμερα το θέμα που επεχείρησε να αναδείξει από το χθεσινό φύλλο, εναντίον του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Στρατηγού Αλκ. Στεφανή, αλλά αυτή τη φορά με την στήριξη και του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ" , σε αποστολή συμπληρωματικών βολών, εναντίον του κοινού "εχθρού", ακόμη και δια χειρός του κραταιού Καρτερού, διευθυντή Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, επί ΣΥΡΙΖΑιοκρατίας.

"Διένεξη του Αιγαίου": Το διαβάζεις με απορία, λες μέσα σου "άλλο ένα πυροτέχνημα της Τουρκικής προπαγάνδας", και δεν εννοείς να πιστέψεις στα μάτια σου, όταν ενσκήψεις σε αυτό και δεις ότι προέρχεται από Ελληνική υπογραφή φαρδειά-πλατειά, αυτήν του γνωστού από τα κείμενά του, καθηγητή Αλέξη Ηρακλείδη.

Συμπληρώνοντας 2.000 αναρτήσεις στην καταχώρηση ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» από τον προσωπικό μου ιστότοπο sermichiotis.blogspot.gr και τα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα (fb:sermichiotis, tweeter:macmichio), μπορώ αβίαστα να καταλήξω στην εξ αντικειμένου διαπίστωση-εκτίμηση, ότι, 7 χρόνια από τότε, από την πρώτη μου ανάρτηση, ο...κήπος του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», του φύλλου που εκδίδεται από το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου και που το χρηματοδοτεί ακαταπαύστως, παρά την απογοητευτική του καθημερινή κυκλοφορία, είναι καρπερός!

Σελίδα 1 από 4
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.