fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
Βασίλης Μαστρογιάννης

Βασίλης Μαστρογιάννης

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου

MASTROGIANNISΑν δεν υπάρξουν εκπλήξεις δικαστικού χαρακτήρα, φαίνεται πως έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, με νικητή ( έστω με οριακή πλειοψηφία) τον Τ. Μπάιντεν. Τα πολιτικά συμπεράσματα όμως δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα μετά την αύξηση της εκλογικής δύναμης του Ντ. Τραμπ, παρά την ήττα του. Ο λαϊκισμός φαίνεται πως έχει δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην Αμερικανική κοινωνία κι όχι μόνο.

MASTROGIANNIS

Αρκετά χρόνια τώρα ο Τούρκος Πρόεδρος και η Τουρκική διπλωματία προσπαθούν αρθρώνοντας εθνικιστικό λόγο, αλλά και παρεμβαίνοντας δυναμικά όπου έχει δημιουργηθεί πολιτικό κενό, κυρίως από την αλλαγή στρατηγικής και την αλλοπρόσαλλη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών (Συρία, Ιράκ, Λιβύη κλπ) να αναθεωρήσουν διεθνείς συνθήκες, διμερείς συμφωνίες, ακόμη και να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν με διαφορετικό τρόπο από τον προβλεπόμενο, το διεθνές δίκαιο.

delfiko panepistimioΜε την αρ. 151/15-2-2018 απόφασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ανέθεσε στον Ομότιμο Καθηγητή Γιάννη Πανούση καθήκοντα Συντονιστή της προσπάθειας διεκδίκησης και τον έθεσε Επικεφαλής της Ομάδας Επιστημονικής Τεκμηρίωσης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς, μελέτη η οποία παρεδόθη εντός εξαμήνου και στους φορείς αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας.

MASTROGIANNIS

 

Στις σύγχρονες κοινωνίες, ο καταναλωτισμός κυριάρχησε και τα λάθος πρότυπα του νεοπλουτισμού και της λαμπερής εικόνας έθαψαν βαθειά στο υποσυνείδητό μας και διέγραψαν ακόμη κι από τη συλλογική μνήμη, αξίες και αρχές όπως το ΄΄ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ΄΄ το ΄ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ΄΄και το ΄΄ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ΄΄.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 19:44

Η επόμενη μέρα

MASTROGIANNISΤο μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχούς διαχείρισης μιας κρίσης είναι η ρεαλιστική προσέγγιση του επαπειλούμενου κινδύνου, αλλά και η γνώση των δυνατοτήτων και των μέσων που διαθέτεις για να την αντιμετωπίσεις.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 14:56

Πολιτική ή Οικονομική κυριαρχία

Βασίλης ΜαστρογιάννηςΗ παρούσα παγκόσμια επιδημιολογική κρίση με τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, θα πρέπει να μας κάνει να ξανασκεφτούμε κάποια ιδεολογικά ζητήματα.

Μεταπολεμικά στην Ευρώπη ζήσαμε την κυριαρχία και την παρέμβαση του Κράτους σε όλους τους τομείς, το οποίο στο πλαίσιο μιας κλειστής στην ουσία οικονομίας, με μόνη πολλές φορές την αύξηση των δημοσίων δαπανών, δημιουργούσε την επιθυμητή οικονομική ανάπτυξη και διασφάλιζε: την εργασία για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική ευημερία .

Μαστρογιάννης ΒασίληςΣήμερα η Χώρα μας βρίσκεται ενώπιων απρόβλεπτων γεγονότων που τα αποτελέσματά τους είναι εμφανή αλλά οι μεσομακροπρόθεσμες συνέπειες θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Τα γεγονότα αυτά σαφώς χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και λήψης έκτακτων μέτρων από την οργανωμένη Πολιτεία, η οποία θα δοκιμαστεί πολλαπλώς και θα έρθει αντιμέτωπη όχι μόνο με τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και με τη δυσπιστία των πολιτών.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.