fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

IMG 3481Επ’ ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη και τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη, μετέβη πρσκυνηματικώς στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας.


Ο Ποιμενάρχης μας έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα και αγάπη από τους Πατέρες του Ναού π. Κωνσταντίνο Κόρδα και π. Ιωάννη Παπαδημητρίου, τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, τους Ιεροψάλτες και τους συνεργάτες του Ναού.
Έψαλαν όλοι μαζί το Απολυτίκιο του Αγίου και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς σε όλους, ο Άγιος Αθανάσιος ο Προστάτης και Έφορος της Ενορίας να τους χαρίζει υγεία, ευλογία και δύναμη στο Ποιμαντικό τους έργο.
Συνεχάρη δε τους Ιερείς για την ομορφιά και ευπρέπεια του Ναού και τους υποσχέθηκε ότι, σύντομα θα επισκεφθεί την Ενορία για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και να χαρεί την συναναστροφή μαζί τους.
Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην Πανηγυρίζουσα Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, όπου προσεκύνησε την Εφέστιο Ιερά Εικόνα του Ιεράρχου Αγίου και Ιερά Λείψανα, μεταξύ των οποίων και την κάρα του Αγίου Ιωάννου του Κρητός, την οποία και κατέχει ως ατίμητο Πνευματικό θησαυρό η Ιερά Μονή.
Τον Ποιμενάρχη μας ανέμεναν και καλωσόρισαν: Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μονή και εκήρυξε τον Θείο Λόγο, η Γερόντισσα της Μονής, Μοναχή Μακαρία, ο Εφημέριος του χωριού π. Αλέξανδρος Κωστάκης, οι Ιερείς της πόλεως του Δομοκού, ο εορτάζων Συνταξιούχος Εφημέριος της Ομβριακής π. Αθανάσιος Τσιούμας, τ. Διευθυντής του Γυμνασίου του χωριού, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Ομβριακής κ. Ηλίας Ντελλής, καθώς και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.
Όλοι με έκδηλα τα αισθήματα της αγάπης, υποδέχθηκαν και πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος και του ευχήθηκε πατρικώς τα Χρόνια Πολλά και τους ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή.
Η Γερόντισσα Μακαρία με απλότητα και σεβασμό, προεσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας, τον καλωσόρισε στην Μονή και δι’ ολίγον ωμίλησε για την πλούσια Ιστορία της και την μεγάλη πνευματική προσφορά της στην περιοχή.
Εις ανάμνησιν δε της επισκέψεως, εχάρισε στον Ποιμενάρχη μας ένα χειροποίητο επιγονάτιο, το οποίο φέρει πάνω την μορφή της Θεοτόκου Βρεφοκρατούσας, συνοδευόμενο από το εγκάρδιο επιφώνημα ΑΞΙΟΣ!, το οποίο και επανέλαβαν και ευχήθηκαν από ψυχής, πολλές φορές άπαντες οι παρευρισκόμενοι.
Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε την Γερόντισσα Μακαρία για το όμορφο δώρο και ακολούθως της προσέφερε μία Ιερά Εικόνα, δείγμα πατρικής αγάπης και σεβασμού, ευχόμενος και επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων της, τα οποία άγει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου.
Ο Σεβασμιώατατος εξέφρασε την χαρά του και τον έπαινό του προς την Γερόντισσα Μακαρία, δια τον κόπο και την αγάπη της προς το μοναστήρι, του οποίου και ανεδείχθη νέα κτίτωρ, μιας και 17 ολόκληρα χρόνια εργάζεται θυσιαστικά για την εκ βάθρων ανακαίνιση του.
Συνεχάρη δε και τον Ιερέα και τους ευσεβείς κατοίκους του χωριού, οι οποίοι και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και τους παρεκάλεσε να συνεχίζουν να αγαπούν και να φροντίζουν την Μονή και την Γερόντισσα Μακαρία, διότι: «Οι Ιερές Μονές μας είναι ορμητήρια της Αγάπης και Πνευματικοί φάροι μέσα στον κόσμο, που μας καθοδηγούν στο εύδιο λιμάνι του Χριστού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Εξεδήλωσε δε, την αμέριστη συμπαράστασή του προς το Μοναστήρι και την Γερόντισσα και ευχήθηκε σε όλους η Χάρις του Κυρίου, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, του Αγίου Ιωάννου του Κρητός και πάντων των Αγίων να τους ευλογεί και να τους συνοδεύει πάντοτε.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ομβριακής, καλωσόρισε με την σειρά του τον Ποιμενάρχη μας στο χωριό και εκ μέρους όλους του προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Μετά από το εόρτιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, ο Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του ανεχώρησαν με προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος, όπου ο Σεβασμιώτατος προσέτρεξε για να ευχηθεί πατρικώς και ολοψύχως, τα έτη πολλά, στον άγοντα τα Ονομαστήριά του, άγιο Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Σύρο.
Υπό τους χαρμοσύνους ήχους των κωδώνων, ο άγιος Καθηγούμενος και αρκετοί προσκυνητές, εκ Θεσσαλιώτιδος, οι οποίοι παρευρίσκοντο εκείνη την ώρα στην Μονή, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό.
Ο Ποιμενάρχης μας προσεκύνησε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης και με ευλαβικά αισθήματα σεβασμού και αγάπης, ασπάσθηκε το χέρι του αγίου Γέροντος π. Αθανασίου.
Ο άγιος Καθηγούμενος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και ελπιδοφόρα αυτή επίσκεψή του ευχόμενος ο Κύριος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να τον στερεώνουν και να τον διακρατούν αλώβητο, υγιή και μακροημερεύοντα στην Αρχιερατεία του, «μία Αρχιερατεία πατρικής αγάπης και προσφοράς προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο π. Αθανάσιος.
Μετά την προσφορά εορτίου κεράσματος στο Αρχονταρίκι της Μονής και ευχάριστης επικοινωνίας ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.