fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

18odhmotiko2

Την τελευταία ημέρα πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, μετά τον πρωινό εκκλησιασμό των μαθητών/τριών, που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Λαμίας, ακολούθησε μια χαρούμενη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, η οποία ζέστανε τις καρδιές όλων (δωρεάν βιντεοσκόπηση από σύλλογο γονέων για αρχείο συμμετεχόντων μαθητών/τριών).

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε διάφορα εορταστικά δρώμενα:

ΣΤ΄ ΤΑΞΗ: «Το έθιμο του Χριστόψωμου», «Το έθιμο της βασιλόπιτας», αφήγηση «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και βιογραφία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Κάλαντα Χίου
Ε΄ ΤΑΞΗ: «Έθιμο: οι Μωμόγεροι της Δράμας», «Το έθιμο του αναμμένου πουρναριού», «Το έθιμο των Καλικάντζαρων», αφήγηση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Κάλαντα Ικαρίας
Δ΄ ΤΑΞΗ: Δραματοποίηση του χριστουγεννιάτικου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ: Πανελλήνια Χριστουγεννιάτικα, Μωραΐτικα-Ρουμελιώτικα & Μακεδονικά Κάλαντα, αγαπημένα αγγλικά κάλαντα & τραγούδια, προβολή σύντομης χριστουγεννιάτικης ταινίας με μήνυμα αγάπης.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι φέτος έχουν φυσικά την τιμητική τους, αφού διανύουν την τελευταία σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σας στέλνουν υπέροχες χριστουγεννιάτικες ευχές στα αγγλικά & ελληνικά με τον δικό τους τρόπο. Αναπολώντας την πορεία τους, παρακολουθήσαμε το επίκαιρο βίντεο που δημιούργησαν ως διαθεματική εργασία δύο μαθημάτων, πληροφορική και αγγλικά, όταν ήταν στην Δ΄ Τάξη … με τις ωραίες παιδικές φωνές τους και με πανέμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες του εορταστικού Λονδίνου, της παγκόσμιας πρωτεύουσας των Χριστουγέννων, τις οποίες επέλεξαν οι ίδιοι (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=tSelr2DpHGs).

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 18ου Δ. Σ. Λαμίας έκανε έκπληξη στα παιδιά προσφέροντάς τους ζεστές παπαδέλες (το popcorn όπως το έλεγαν οι παππούδες μας παλιά!), αγαπημένο, διαχρονικό, παραδοσιακό αλλά και υγιεινό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους! Τις παρασκεύασαν παρουσία των παιδιών οι κυρίες του συλλόγου κ. Παρασκευιώτη Πόπη & κ. Ζουμποπούλου Αργυρώ, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Επιπλέον, πριν την αποχώρηση, διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους μαθητές/τριες από τον Σύλλογο Γονέων το αναμνηστικό ημερολόγιο με τις φωτογραφίες των τάξεων για το έτος 2020.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει και ευχαριστεί εγκάρδια τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δ. Σ. Λαμίας για την συνεχή, αμέριστη και ουσιαστική υποστήριξη όλων των δράσεων του σχολείου μας καθώς και για τις πολλαπλές προσφορές του προς όλους τους μαθητές/τριες. Επιπλέον, αναφέρουμε την αξιέπαινη προσπάθειά του, για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για 2η συνεχή χρονιά, προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου που συντελείται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της πόλης μας.

Ο Διευθυντής & οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας εύχονται ολόψυχα στους μαθητές/τριες του σχολείου, στους γονείς/κηδεμόνες τους και σε όλον τον κόσμο ατομική, οικογενειακή υγεία & ευτυχία! Μια δημιουργική νέα χρονιά με πολλά χαμόγελα!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννα Γιακοβή, Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας & Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.