fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

dikastiko megaro lamiasΠροχθές, εκδικάσθηκε μετά από 2 χρόνια και πλέον και μετά από διαδοχικές αναβολές στα ποινικά Δικαστήρια της Λαμίας το σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα που είχε γίνει στις 1 Ιουλίου του έτους 2018 στον κόμβο της Ξηριώτισσας και είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της Καλλιόπης Γκούρλια, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του ανηλίκου γιού της Α.Λ.

Το ατύχημα είχε προκληθεί από την πρόσπτωση στο δίκυκλο που οδηγούσε η Καλλιόπη Γκούρλια, και συνεπέβαινε ο γιός της, κατευθυνόμενοι προς την Ν. Μαγνησία Λαμίας, ενός τζίπ κινούμενου στο αντίθετο ρεύμα πορείας στο όριο του κόμβου, ο οδηγός του οποίου λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ έχασε τον έλεγχο και εισήλθε αντικανονικά και παράνομα στο δικό τους ρεύμα πορείας.
Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει έντονα τότε την τοπική επικαιρότητα, αφού από την πρώτη στιγμή η οικογένεια των παθόντων είχε αμφισβητήσει σαν ανακριβή και αβάσιμα τα στοιχεία της Τροχαίας, σύμφωνα με τα οποία μεταξύ άλλων το δίκυκλο δεν το οδηγούσε η Καλλιόπη Γκούρλια αλλά ο ανήλικος γιός της Α.Λ., σε βάρος του οποίου, με βάση αυτά, ασκήθηκε και σχετική δίωξη.
Μάλιστα, ενώ η άτυχη οδηγός έδινε μάχη για την ζωή της, με αφορμή δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, που όλα ανεξαιρέτως έσπευσαν να αναπαράγουν σαν βάσιμα τα στοιχεία της Τροχαίας, διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη η άδικη και αβάσιμη, όπως αποδείχθηκε, αντίληψη ότι το μηχανάκι οδηγούσε ο ανήλικος Α.Λ.
Από τότε και μετά, η οικογένεια των παθόντων αναδεικνύοντας μια σειρά από παραλείψεις των οργάνων της Τροχαίας ξεκίνησε έναν άνισο κυριολεκτικά αγώνα, προκειμένου -με την συλλογή και προσκόμιση συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων, που κανονικά έπρεπε να υπάρχουν ήδη με επιμέλεια της Τροχαίας στην σχετική δικογραφία- να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι πραγματικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.
Και όλα αυτά ενώ η Καλλιόπη Γκούρλια πάλευε με τον θάνατο, παραμένοντας για έναν ολόκληρο μήνα διασωληνωμένη σε κατάσταση καταστολής στο Νοσοκομείο Λαμίας από το οποίο εξήλθε για να υποστεί στην συνέχεια αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα Νοσοκομεία και κλινικές στην Αθήνα, προκειμένου να σώσει την ζωή της καταλήγοντας εν τέλει παράλυτη μέχρι και σήμερα και το πιθανότερο για όλη την υπόλοιπη ζωή της με φρικτούς καθημερινούς πόνους.
Με την πάροδο του χρόνου επήλθε και η πρώτη δικαίωση για τους παθόντες, αφού το πρώτο δικαστήριο, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δηλαδή το Δικαστήριο ανηλίκων, έκρινε ότι ο Α.Λ. δεν τέλεσε την πράξη, για την οποία κατηγορήθηκε με βάση τα αβάσιμα στοιχεία της Τροχαίας, ενώ λίγο αργότερα και τα αστικά δικαστήρια της Λαμίας σε σχετική δίκη ασφαλιστικών μέτρων έκριναν ότι το μηχανάκι το οδηγούσε πράγματι η μητέρα του ανηλίκου , και ότι αποκλειστικός υπαίτιος του ατυχήματος ήταν ο οδηγός του τζιπ.
Κορύφωση όμως των παραπάνω αποφάσεων και πλήρη δικαίωση για τους παθόντες, με καθολική ανατροπή των μέχρι τότε δεδομένων της Τροχαίας, αποτέλεσε η προχθεσινή ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου της Λαμίας, το οποίο μετά από πολύωρη αποδεικτική διαδικασία, κατά πρόταση και της Εισαγγελέως της Έδρας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου σε σχέση με τις συνθήκες του ατυχήματος και ειδικότερα ότι το μηχανάκι οδηγούσε ο ανήλικος Α.Λ. και όχι η μητέρα του, ότι ξαφνικά πετάχτηκε σκυλί στην πορεία του τζιπ, που ανάγκασε τον οδηγό του να μπει στο αντίθετο ρεύμα πορείας, αλλά και ότι η καταναλωθείσα ποσότητα αλκοόλ δεν συνέβαλε στο ατύχημα. Αντίθετα, δέχθηκε αυτό, το οποίο από την πρώτη στιγμή, με βάση τα προκύψαντα ευρήματα, δεν αντελήφθησαν τα όργανα της Τροχαίας, ότι δηλαδή το μηχανάκι το οδηγούσε η Καλλιόπη Γκούρλια, και έκρινε σαν αποκλειστικό υπαίτιο του παραπάνω ατυχήματος τον οδηγό του τζίπ, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, επιβάλλοντας του ποινή φυλακίσεως 13 μηνών με αναστολή για τις προκληθείσες σοβαρές σωματικές βλάβες σε βάρος των παθόντων.
Και όλα αυτά, διότι, σε αντίθεση με την εσφαλμένη αναφορά των επιληφθέντων οργάνων του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και τους παραπάνω αβάσιμους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, απεδείχθη περίτρανα, κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι οδηγός του μοτοποδηλάτου ήταν η Καλλιόπη Γκούρλια, η οποία, όλο αυτό το διάστημα εμφανιζόταν σαν μια ανεύθυνη μάνα που άφησε τον ανήλικο γιο της να οδηγήσει το δίκυκλο, με κόστος «να πάρει τη ζωή τους στα χέρια του», ενώ οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου, ότι, εξαιτίας της αιφνίδιας εμφάνισης στο οδόστρωμα ενός σκυλιού, αναγκάσθηκε να πραγματοποιήσει αποφευκτικό ελιγμό, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο ρεύμα πορείας του δικύκλου, κατερρίφθησαν πανηγυρικώς, δικαιώνοντας τους παθόντες και την οικογένειά τους, οι οποίοι δύο χρόνια τώρα έχουν υποστεί τεράστια ηθική και ψυχική ταλαιπωρία, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά.

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.